Öğrenci ve öğretmenlerden Mehmetçiğe el örgüsü Türk bayrağı

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki Alpagut İlkokulu'nun öğrenci ve öğretmenlerinin ördüğü Türk bayrağı, Afrin bölgesindeki Mehmetçiklere ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.

Eskişehir'de Alpagut İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri,Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek olmak için bir metreye 1,5 metre boyutlarında Türk bayrağı ördü.

Yaklaşık bir aylık emeğin ardından ortaya çıkan ay-yıldızlı bayrak, Afrin'deki askerlere ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletildi.

Okul müdürü Melih Kayacan, öğrenci ve öğretmenlerin parça parça ördüğü Türk bayrağının okulda birleştirildiğini belirterek, ay ve yıldızın ise öğretmenler tarafından uzun uğraşlar sonucu tığla işlendiğini kaydetti.

Öğrencilerin Mehmetçiklere yazdığı mektuplar da gönderildi

Ortaya çıkan 1 metreye 1,5 metre ebatlarındaki Türk bayrağının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Kayacan, şöyle konuştu:

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından örülen şanlı bayrağımızı Afrin'de teröristlerle mücadele eden askerlerimize moral ve destek olmasını amacıyla gönderme kararı aldık. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçip Afrin'e ulaştırılması için destek istedik. Olumlu yanıt almamızın ardından ay-yıldızlı bayrağımızı Reyhanlı'ya gönderdik. Bir sanduka içine yerleştirdiğimiz bayrağımızın yanında öğrencilerimiz yazdığı mektuplar da yer alıyor."

© 2016 Mihalgazi Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.